16 Kelebihan VIVIX Kepada Kesihatan Badan Anda!!

Better.Spirit.Better.Life (1)

1.       Bertindak sebagai antioksidan terbaik.

Vivix mengandungi profil polifenol unik yang mempunyai kuasa antioksidan yang tinggi. Ia digabungkan dengan asid ellagitannin dan ellagic di dalamnya untuk mewujudkan fungsi antioksidan yang tinggi untuk melawan radikal bebas dalam badan anda. Antioksidan ini mampu melindungi badan anda daripada pelbagai penyakit.

2.       Melindungi tubuh daripada jangkitan bakteria dan kulat.

Profil fenolik unik anggur muscadine di dalam Vivix memberikan perlindungan berganda untuk tubuh daripada jangkitan bakteria atau kulat. Anda boleh menggunakannya apabila anda jangkitan seperti sakit tekak, pneumonia, selsema bakteria, atau seriawan kulat mulut (fungal oral trush). Vivix dapat membantu membantu anda pulih dengan cepat.

3. Melindungi tubuh daripada suhu yang melampau.

Vivix mengandungi bahan fenolik yang juga boleh melindungi tubuh daripada suhu yang melampau dan kelembapan yang berlebihan dari alam sekitar. Ia dapat menghalang pertumbuhan bakteria di persekitaran, supaya anda boleh mengelakkan jangkitan menyerang badan anda

4.       Bertindak sebagai anti-penuaan.

Shaklee Vivix mempunyai resveratrol, yang mengandungi 6x lebih daripada anggur merah biasa. Bahan ini mempunyai kesan anti-penuaan yang memberi impak kepada 4 mekanisme utama penuaan selular termasuk tenaga sel, pertahanan sel, pembaikan sel dan prestasi sel. Jika semua mekanisme ini boleh dilindungi dengan baik, penuaan selular akan berlaku dangan lebih perlahan dan anda akan sentiasa kelihatan lebih muda. Ini adalah salah satu manfaat kesihatan terbaik Shaklee Vivix.

5.       Membantu mencegah sembelit.

Shaklee Vivix mempunyai lebih banyak serat diet daripada beras atau oat. Kandungan serat yang tinggi dapat membantu untuk mencerna dan menyerap makanan dengan lebih baik, dan mengelakkan diri daripada masalah sembelit.

Anggur Muscadine

6.       Pilihan yang baik untuk diet yang sihat.

Selain mencegah sembelit, serat yang tinggi di dalam Shaklee Vivix adalah pilihan yang baik untuk diet. Ia membantu sistem pencernaan anda menyerap nutrien daripada makanan dengan lancar. Di samping itu, Shaklee Vivix juga boleh menyekat pengambilan kalori anda kerana kandungan kompaun resveratrol.

7.       Memastikan semua organ-organ anda bekerja dengan baik dan kekal sihat.

Resveratrol dalam Shaklee Vivix berpotensi meningkatkan kesihatan organ-organ. Ia boleh mengaktifkan pengawal selia genetik, dan memberikan kesan positif ke atas kesihatan selular dan metabolisme. Ia dapat membantu organ-organ anda mempunyai metabolisme yang baik.

8.       Membantu untuk mengawal diabetes.

Shaklee Vivix mengandungi resveratrol yang boleh menyekat kalori dalam badan. Ini adalah baik untuk pesakit kencing manis untuk menjaga kalori dalam jumlah yang normal supaya glukosa darah juga boleh dikawal.

9.       Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular.

Trans-resveratrol adalah resveratrol yang stabil yang dapat menyokong jantung yang sihat. Ia mempunyai kesan anti-radang untuk mengekalkan saluran jantung terutama arteri jantung dari sebarang kerosakan. Ia juga boleh menyokong fungsi kardiovaskular untuk berjalan dengan baik.

10. Meningkatkan sistem imun.

Flavonoid adalah salah satu sebatian bentuk polifenol di dalam Shaklee Vivix. Sebatian flavonoid boleh merangsang sistem imun melalui mekanisma terhadap ejen jangkitan. Ia akan membuat antibodi sentiasa kekal dalam keadaan berjaga-jaga.

Better.Spirit.Better.Life (2)

11.    Menyokong kesihatan otak.

Sebatian flavonoid dalam Shaklee Vivix juga boleh menyokong kesihatan otak. Ia akan meningkatkan hubungan antara neuron untuk meningkatkan fungsi kognitif otak. Di samping itu, flavonoid memperbaiki aliran darah ke otak untuk memastikan bahawa otak anda mendapat nutisi dan oksigen yang mencukupi. Ia membantu otak anda agar kekal sihat.

12.    Meningkatkan tenaga.

Shaklee Vivix boleh meningkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan melalui mekanisme trans-resveratrol. Resveratol menggalakkan biogenesis mitokondria, bahagian di dalam sel yang mengawal pengeluaran tenaga. Shaklee Vivix adalah baik untuk dimakan terutamanya bagi atlet untuk meningkatkan tenaga mereka.

13.    Membantu mengurangkan keradangan.

Jika anda mempunyai masalah keradangan seperti artritis, adalah disyorkan untuk mengambil Shaklee Vivix dengan kerap. Ia mempunyai kesan anti-radang yang baik melalui kompaun resveratrol yang menghalang sel-sel melepaskan bahan-bahan radang.

14.    Mengekalkan tahap kolesterol darah yang normal.

Shaklee Vivix mempunyai serat yang tinggi yang boleh mengikat kolesterol. Ia juga boleh meningkatkan tahap HDL (kolesterol baik) untuk mengekalkan keseimbangan tahap kolesterol normal dalam darah. Jika tahap kolesterol dapat dikekalkan seperti biasa, ia akan mencegah sesetengah penyakit seperti penyakit jantung atau strok.

15.    Membantu untuk mengeluarkan bahan buangan di dalam badan.

Anggur Muscadine sebagai komponen utama Shaklee Vivix adalah tinggi dalam Quercetin, sebatian flavonoid yang sihat. Sebatian ini mempunyai kesan diuretik yang boleh membantu untuk mengeluarkan bahan buangan di dalam badan melalui membuang air kecil.

16.    Membantu melindungi dan membaiki DNA selular.

Resveratrol dalam Shaklee Vivix juga boleh melindungi dan membaiki DNA selular dari kerosakan. Ia membantu sel-sel di dalam badan untuk pulih dengan cepat apabila sel-sel rosak.

Advertisements

Author: Farah Bakerara

A motivated woman searching for healthier, happier, and better life.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s